növény

A sorvezető GPS-ek már minden gazdaság elengedhetetlen részét képezik függetlenül attól, hogy mekkora területen foglalkoznak szántóföldi növénytermesztéssel.
A nem hagyományos repcetermesztés során gyakran felmerülő kérdés, mikor és hogyan juttassunk ki biostimulátorokat.
Mérföldkő a talajművelésben
A mulcsos technológiában a sekély talajművelést általában rövidtárcsával vagy nehéz szántóföldi kultivátorral végezzük.
Talajainkat a savanyító tényezők, savanyító hatások folyamatosan érik, napjainkban még intenzívebben, mint akár a közelmúltban is
„A külcsín változik, de a belbecs megmarad.” Ezekkel a szavakkal jellemezte az idei év júniusára befejeződő vállalati átalakulást Borsos László
Legtöbbünknek a meszezéssel kapcsolatban a nagy tömegű, nehezen kezelhető mészanyagok munka- és időigényes kiszórása és a munkagépek nehézkes takarítása jut eszébe
2019-ben sem lesz egyszerű dolguk a hazai kukorica- és napraforgó-termesztőknek
A mezőgazdaság átalakulása itthon is megkezdődött
Szakmai gyakorlat oktatásában vesz részt a cég a Dunántúli Agrárszakképző Központ szakközépiskolájában.
Kérdőíves felmérést indít az Agrárgazdasági Kutató Intézet a magyarországi szaporítóanyag-felhasználási szokások, stratégiák, választást segítő tényezők megismeréséért.
Jelen sorok írásakor még joggal bizakodhatunk abban, hogy az idei telünk végre olyan lesz, amilyennek egy télnek lennie kell
A klímaváltozás jelentékenyen átformálja gazdálkodásunkat. A technológia ugyan folyamatosan fejlődik, igazodik, de azok a fránya abiotikus tényezők még mindig meghatározóak a legfőbb szántóföldi kultúrák termesztése szempontjából.
Magnéziumtrágyázás hatása a búzaszemek növekedésére, méretére és a csírázásra
A Mezőgazdasági és Halászati Tanács január végi ülésén az uniós szakminiszterek véleményt cseréltek az Európai Bizottság által javasolt Fehérje Tervről.
A képviselők szerint nyilvánosan hozzáférhetővé kellene tenni a növényvédő szerek engedélyezési eljárása során felhasznált tanulmányokat.
A talajvédelem alapelve a lehullott csapadék helyben tárolása és hasznosítása.
Több mint 100 esztendeje volt olyan évjárat, hogy a szőlő fakadása és virágzása között csupán 30 nap telt el.
Széles körben kezd teret nyerni a Green Has Italia lomb- és öntöző-műtrágyáinak kínálata.
A 21. század kihívásaira csúcstechnológiát képviselő és kiváló ár-érték aránnyal bíró gépeket és technológiát kínál a Vektor Kft.