az év agrárembere

Az Év Agrárembere Díj ismét elismerte a szakmai tudást és a társadalmi szerepvállalást
Kertészet kategóriában jelölt Ledó Ferencet, a FruitVeb, Zöldség-gyümölcs Szakmaközi Szervezet elnökét választották Az Év Agráremberének.
Immár ötödik alkalommal kerül kiírásra Az Év Agrárembere kitüntető díj. Idén tíz kategóriában keresik az értéket alkotó, a társadalom javát szolgáló agrárszakembereket.
Mutsy Zoltán magyar vállalkozása szakmai, gazdasági és morális értelemben is méltó példa a hazai mezőgazdaság világában
100%-ban magyar, hetente 120 tonna friss árut árul itthon és exportpiacokon, évente 10-15%-os a növekedés az ország legmodernebb ilyen létesítményében.
Antal Mihály, Csáki Tamás, Hajnal Szilvia
Holló-Cseh Renáta, Horváthné Sabjanics Marina, Zajcsek Szabolcs és Zajcsekné Tóth Mónika
Adamcsik László, Szabó Lajos, Szaniszló Máté
Csizmadia György, Gere Zsolt, Mutsy Árpád
Hertelendy Péter, Horváth Géza, Nagy László
Babati Zoltán, Molnárné Kárász Rita, Németh Sándorné
Egly Márk, Gyöngyösi Sándor, Izsó Lajos
Fekete Zsóka, Nyakas András, Varga Ferenc
Gyökös Barna, Patkás János, Dr. Renner Tamás
Első szakasz: jelölés, jelöltté válás 2017.06.01 – 2017.06.30. A társadalmi szerepvállalás és a közjóért való cselekedet nemes versenye mellett egy jobban megfogható, talán közérthetőbb díjat is kiírunk az idén: Magyarország legszebb birtoka néven.
Nagyszabású gálával zárult a 2016-os Az Év Agrárembere Díj, ahol a Díj kategóriagyőztesei és a szakmai zsűri Dr. Csikai Miklóst választották az Év Agráremberének. A nyertes 1.000.000 forinttal lett gazdagabb, az összeget szakmai tervei megvalósítására fordíthatja.
A szakmai zsűri Zsigó György okleveles agrármérnököt, növényvédő mérnököt választotta a 2015-ös Az Év Agrárembere Díj fődíjasának, vagyis Az Év Agráremberének. A díjátadó gálára február 6-án került sor. A díj fővédnöke prof. dr. Gyuricza Csaba, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke volt.