fbpx

Repce Különszám – ingyenesen letölthető szakmai kiadvány (PDF)

Írta: Szerkesztőség - 2019 február 26.

A Nufarmer magazin tavaszi különszámának főszereplője a repce, köszönhetően annak, hogy – bár Magyarországon nem mindenhol optimálisak számára a feltételek – az egyik legnagyobb árbevételű kultúra, stabil piaccal.

Repcével a jó eredmény érdekében csak intenzív körülmények között érdemes foglalkozni. Ez magában foglal mindent, amit mi integrált növénytermesztésnek hívunk: a talajmunkától kezdve a tápanyag-utánpótláson át a növényvédelemig. Kiadványunkban ezen témák mindegyikével részletesen foglalkozunk, de természetesen kiemelt helyen szerepel a növényvédelem.

Akik már régóta termesztenek repcét, tudják, hogy mennyi kártevő és kórokozó nehezíti a repce és a növényvédősök életét. A magazin szerkesztése során azt az elvet követtük, hogy a mikor, miért és mivel kérdésekre adjunk választ. Ennek érdekében a növény fejlődését szakaszokra bontottuk, az adott fenológiában jelentkező problémákat ismertettük, és minden egyes rész végén leírtuk, hogy a Nufarm milyen technológiát javasol a sikeres növényvédelem érdekében.

Azzal, hogy a növényvédelmen kívül érintettük a repce élettanát, környezeti és agrotechnikai igényét, szélesebb és átfogóbb képet igyekeztünk adni a repce intenzív termesztéséről. Reméljük, hogy kiadványunkkal nemcsak a kezdő repcetermesztőknek tudunk hasznos információkkal szolgálni, hanem a már évtizedek óta praktizáló növényvédős kollégák is szívesen olvassák majd a magazint. Bár sok, már számukra ismert, tanult és gyakorta tapasztalt problémát boncolgatunk, talán mégis tudunk olyan tippet adni, amelyet a következőkben a sokat megélt kollégák is be tudnak illeszteni a saját technológiájukba.

Partneroldalainkon pedig a repcetarlón maradó szalma gyors és a tápanyagok megőrzését biztosító lebontásáról, valamint a helyes agrotechnika növényvédelemben betöltött szerepéről is olvashatnak. Aktuális tavaszi ajánlataink lehetővé teszik, hogy Ön kedvező feltételek mellett folytathassa a növényvédelmi munkákat.

A kiadvány a képre kattintva ingyenesen letölthető!

A tavaszi teendők elvégzéséhez és az előttünk álló növényvédelmi szezonhoz jó egészséget, sok sikert kívánok Önnek a Nufarm Hungária Kft. csapata nevében!

Salamon György
ügyvezető
Nufarm Hungária Kft.
www.nufarm.hu

Nufarm

Amennyiben szeretne ingyenesen és rendszeresen friss szakmai információkat kapni hasonló témakörben, regisztráljon itt!