fbpx

Tervezzünk előre, megéri!

Írta: Szerkesztőség - 2018 június 23.

Már most érdemes gondolni a betakarítások utáni talajmeszezésre

Bár a betakarítások – ahogy mondani szoktuk – még odébb vannak, de érdemes már most előre gondolnunk a mai talajállapotok ismeretében egyik legfontosabbá váló műveletre, a savanyú talajok meszezése. A talajmeszezés kivitelezésével kapcsolatban három alapvető kérdés merül fel, melyek megválaszolásában szeretnénk hatékony segítséget nyújtani az alábbiakban.

Mit?

Válasszunk olyan terméket, amely megmérettetett és bizonyított! Ilyen a TERRCALCO 95, amely egy új, innovatív, szemcsés szerkezetének és kezelhető hektáronkénti dózisának köszönhetően műtrágyaszóróval kijuttatható talajmeszező anyag, amely a talajban gyorsan fejti ki jótékony hatását. A savanyú talaj kémhatását a semleges irányba mozdítja el, javítja a talaj szerkezetét, vízháztartását, ezáltal a szélsőségekkel szemben – pl. aszály – ellenállóbbá teszi, és elősegíti a talajélet intenzifikálását.

A TERRACALCO 95 legfontosabb tulajdonságai a következők.

  • 100%-ban illeszkedik a jelenlegi műtrágyázási gépi technológiához;
  • röpítőtárcsás műtrágyaszóróval 18-30 m szélességben, legyező alakban egyenletesen szórható;
  • gyors oldódása miatt gyors hatású anyag, amely időbeli rugalmasságot ad a meszezés kivitelezésére tavasszal és ősszel egyaránt, bizonyos feltételek mellett állományban is;
  • optimális dózisa (0,1-1t/ha) lehetővé teszi a gyors kijuttatást kisebb kapacitású – függesztett – műtrágyaszóróval is;
  • kis dózisban kalciumtrágyázásra is használható.
  • 100%-ban illeszkedik a műtrágya-logisztikai gyakorlathoz:
  • ömlesztve (big bagben) palettás áruként egyaránt szállítható,
  • nedvességtől védve hosszú ideig (zárható, bélelt big bagben egy évig) eltartható.
  • Legfőbb előnyei összefoglalva: gyorsan és pontos adagolással, egyenletesen, időben rugalmasan, mérsékelt talajtaposással kijuttatható, szállítható és tárolható, hatását gyorsan kifejtő, koncentrált talajmeszező anyag.

Alkalmazásától mit várhatunk?

  • Gyors és egyszerű kijuttathatóságot, mintha műtrágyát szórnánk.
  • Gyors hatást – a meszezés és pH-emelkedés előnyei már a meszezést követő kultúrában érezhetőek.
  • Rendszeres ismételhetőséget – akár minden évben meszezhetünk, mivel egyszerűen kijuttatható anyagról, mérsékelt hektár dózisokról beszélünk.

Mikor?

Az időzítési lehetőségekhez nyújt segítséget a mellékelt, egyszerű ábra (1. ábra).

A TERRACALCO 95 a megnevezett idő intervallumokban bármikor használható! Gyors oldhatósága és hatása miatt ideális repce vetése előtti meszezéshez, amikor viszonylag rövid idő áll rendelkezésre a kijuttatásra. A TERRACALCO 95 termékkel ez többé nem probléma!

Mivel?

A TERRACALCO 95 függesztett vagy vontatott röpítőtárcsás műtrágya szóróval 18-30 m szélességben, minimális porképződés mellett egyenletesen, egyszerűen kiszórható! Nincs szükség beruházásra, a meglévő géppark tökéletesen elég a használatához.

Röviden: a TERRACALCO 95 segítségével a hatékony meszezés könnyen kivitelezhető.

Carmeuse Hungária Kft.

+36-30-436-0577

http://www.carmeuse-agrarium.hu

http://www.talajmeszezes.hu