fbpx

ProNutiva – az innovatív repcetermesztők megoldása

Írta: Csomor Zsolt - 2019 június 17.

A UPL OpenAG (Arysta) a NAK Szántóföldi Napokon a sajtó képviselői előtt a repcetermesztés innovatív megoldását, a ProNutiva programot ismertette.

UPL OpenAG (Arysta) – világviszonylatban az ötödik

Miután a családi tulajdonban lévő indiai UPL megvásárolta az Arysta vállalatot, áprilistól az Arysta is a UPL cég keretein belül működik tovább. A cég jelenleg 76 országban van jelen és több mint 130 országban értékesíti termékeit, jelentős, 25%-t meghaladó európai piaci részesedéssel, tájékoztatott Véglesi János, a UPL OpenAG (Arysta) magyarországi kereskedelmi vezetője.

A jövőben igen komoly piaci szereplővé válik a UPL OpenAG (Arysta), hívta fel a figyelmet a várható tendenciára Lubos Kol, a cég Csehországért, Szlovákiáért és Magyarországért felelős kereskedelmi igazgatója.

Elöljáróban beszélt a cég ProNutiva programjáról, amely Magyarországon komplett technológia ajánlat a repcét termesztő gazdálkodók számára, ahol komplett technológiát ajánl a gazdálkodók számára. Lényege, hogy a hagyományos növényvédő szeres kezeléseket biológiai megoldásokkal kombinálja.

Piyus Kumar a cég magyarországi ügyvezetője említette, hogy céljuk az „OpenAg” (nyitott mezőgazdaság) programjukkal – ami a nyitott együttműködés, fejlesztés, hozzáférés, információ és a piac egységét jelenti – a mezőgazdaság meghatározó cégévé váljanak.

Hozza ki a növényben rejlő maximális potenciált!

A ProNutiva program nem csupán növényvédelemről szól, a cél, hogy maximalizálják a növényben lévő biológiai potenciált. Ne csak a talajművelésre és a növényvédelemre koncentráljunk, mert rendkívül fontos a tápanyag-utánpótlás, a biostimulátorok alkalmazása is, hangsúlyozta Nádudvari Éva marketingvezető.

A vetés utáni kezdeti időszakban fokozhatjuk a gyökérképződést, majd felkészíthetjük a növényt télre. A fagyok okozta stressz miatt a tél elmúltával is segíthetjük a növényt biostimulátorral. Mindehhez olyan megfelelő készítmények szükségesek, amiket a ProNutiva program is kínál.

A kísérletbejárás szemléletesen mutatta be, hogy mi a különbség a biostimulátorok használata és a konvencionális növényvédelem között, s ez a különbség majd a betakarításkor mennyiségben és minőségben egyaránt megmutatkozik.