fbpx

Összefogás az agráriumért

Írta: Csomor Zsolt - 2019 november 13.

A hazai agrár- és élelmiszerszektor erősítése, érdekeinek érvényesítése csak egy széleskörű társadalmi összefogás keretében valósulhat meg, jelentette ki Nagy István Agrárminiszter az agrártárca és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara között létjött partnerségi megállapodás aláírását követően.


A kép forrása: NAK

A köztestület mintegy 400 ezer taggal rendelkezik, a munkáját pedig elismerés övezi a gazdák és a gazdálkodó szervezetek körében, emlékeztetett a tárcavezető a dokumentum aláírását követően.

Az együttműködés elsősorban a kormányzati munka hatékonyságának növelését célozza, hiszen közös ügyünk a magyar agrárium versenyképességének, a hazai élelmiszeripar eredményességének növelése. A céloknak megfelelően a megállapodás spektruma az agrárfejlesztéstől, az agrárképzésen és agrárszakképzésen, a hal- és vadgazdálkodáson és az élelmiszeriparon át, a termőföldvédelemig és a természetvédelemig terjed.

A kamara a tavaly tavasszal bemutatott többéves programjavaslatában meghatározott célok elérése érdekében az eddigiekhez hasonlóan szoros együttműködésre törekszik a kormányzattal, különösen az agrártárcával, hangsúlyozta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. A programcsomagban felvázolt feladatok megvalósítása lépésről lépésre halad, de további erőfeszítések szükségesek ahhoz, hogy jó válaszokat találjunk az agrárium előtt álló kihívásokra, és tovább növelhessük a hazai agrár- és élelmiszergazdaság versenyképességét. Ehhez biztosít kereteket az Agrárminisztériummal kötött stratégiai partnerségi megállapodás.