Kverneland Optima V

Az Kverneland Optima V több vetőgépet rejt magában egyszerre. 45-80 cm-ig a traktorfülkéből állítható a sortávolsága. Így alkalmassá válik 45 cm-re szója- vagy repcevetésére is.

A 2018-as évtől megújult aKverneland Optima HD vetőkocsija: a régi laposacél paralelogrammát és tartóvázat öntvény kialakítású váltotta. A mélységállító kerekek mostantól küllős kialakításban is elérhetők, így nedvesebb körülmények között sem tömődnek el. A régi, jól bevált tulajdonságokon nem változtatott a gyár, mint pl. a szabadalmaztatott forgó vetőház, a maximum 230 kg-os csoroszlyanyomás, több lépcsőben állítható rúgóerejű V-tömörítőkerekek. Az Edrive vetőtárcsa meghajtásnak köszönhetően a kívánt tőszám egy gombnyomással beállítható az Isobus terminálon, de akár vetés közben is változtathatjuk a tőszámot a talajkörülményeknek megfelelően. A legfontosabb érv a géppel kapcsolatban, hogy a „rávetések” ideje lejárt. A Kverneland Accord Optima Edrive II rendszerű szemenként vetőgépeivel nincs több vetőmagpazarlás. GPS jel alapján a szakaszvezérlő program segítségével a már elvetett területeket figyelembe véve kapcsolja ki vagy be a vetőkocsikat, legyen a tábla bármilyen alakú. Az ISOMATCH TELLUS PRO vagy TELLUS GO terminálon a kezelő a folyamat minden mozzanatát nyomon követheti. A gép más, vele kompatibilis Isobus terminálról is vezérelhető.

A 2019-es évtől a Kverneland szemenként vetőgépei is elérhetőek nyomott levegős rendszerrel. Az SX vetőkocsi 18 km/h-ig nyújt biztos vetési pontosságot.

Gődér Attila

Agrospic Kft.; 06303841836

Tartalom közti banner a cikk végére
no