fbpx

KIS GÉP, NAGY MEGLEPETÉSEK

Írta: Szerkesztőség - 2019 május 31.

Samuel szőlészetekben dolgozik Dél-Nyugat Franciaországban. Olyan gépre van szüksége, ami elfér a szőlősorok között és biztosítja számára a kényelmes munkavégzést a forró nyári napsütésben is. Kipróbálta a CAT 302 CR modellt – és meglepődött.

1 GÉP, 6000 KILOMÉTER

Samuelnek már voltak korábbi tapasztalatai Cat munkagépekkel. A hosszú, szabadban töltött munkaórák során kiismerte, hogy mire képes a korábbi gépe. Tudta, hogy a szőlősorok között végzett munka sok meneteléssel jár, mégis meglepődött, amikor kiderült, hogy milyen nagy távolságot járt be a géppel valójában. „Összeszámoltuk, hogy körülbelül 6000 kilométert tettünk meag a géppel a szőlészetekben! Elképesztően sokat mentünk vele.”

HÛVÖSBEN, NYOMÁS ALATT

Amióta váltott az új 302CR modellre, nem gondol többé a régire. A menetelés élménye nagymértékben javult Samuel számára a klímaberendezés és a joystick kormányzás használatával. „A gép kényelme szempontjából komoly fejlődést jelent a klímaberendezés” – magyarázza. „Azt hiszem, hogy ez az egyetlen egy méter széles kompakt gép, ami rendelkezik klímaberendezéssel, szóval ez egy nagy előny.” „Nagyon szívesen használom a joystick kormányzást haladás közben. Hogy miért? Mert sohasem ment igazán jól a lábbal való irányítás! Így a változatosság kedvéért most kézzel kormányzok. Elképesztően jó ötletnek tartom!”

ALKATRÉSZRE VAN SZÜKSÉG? NEM PROBLÉMA!

Amikor közeledett az első karbantartás ideje, a Samuelhez legközelebb eső Cat kereskedő messze túlteljesítette az elvárásait. „Először kicsit tartottam tőle, hogy telefonon rendeljek alkatrészt, de bármikor hívtam őket, nagyon gyorsan reagáltak. Másnapra mindig megkaptam az alkatrészeket és soha sem kellett abbahagynom a munkát meghibásodás vagy hiányzó alkatrész miatt.”

MINI MÁNIA

Samuel végül meglepetéssel tapasztalta, hogy egy érdekes folyamatot indított el. Azt vette észre, hogy egyfajta mini mánia lett úrrá a környék szőlészetein. „Elindítottam egy folyamatot – már mindenkinek van egy!”

– meséli.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK A CAT MINIKOTRÓKRÓL:
http://www.huntraco.hu/caterpillar_kotrogepek/caterpillar_gumihevederes_minikotrok_k