fbpx

Ingyenesen hozzáférhető az idei Pálinkakiválóságok Könyve

Írta: Csomor Zsolt - 2018 december 13.

A Nemzeti Pálinkakiválóság Program küldetése, hogy megismertesse a minőségi magyar pálinkákat a belföldi és külföldi közönséggel egyaránt.

Hazánk imázs-építéséhez és a mértékletes fogyasztás ösztönzéséhez a Pálinkakiválóságok Könyve is hozzájárul, mondta az Agrárminisztérium (AM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára az idei kiadvány bemutatóján. Zsigó Róbert a pálinkakóstolóval egybekötött könyvbemutatón ismertette, hogy idén a 307 nevezett pálinkából mintegy 27 pálinkaház csaknem 100 tétele gazdagítja a kiadványt.

A program iránt a szigorú nevezési feltételek mellett is magas az érdeklődés. Tekintve a pálinkakiválósági statisztikát, az elmúlt 4 évben a nevezett tételek száma folyamatosan 300 feletti.

A nemzeti pálinkakiválóság program célja az is, hogy tudatosítsák a fogyasztókban a pálinka gasztronómiai jelentőségét. Felkai Beáta, az Agrárminisztérium (AM) főosztályvezetője az MTI-nek elmondta, hogy a pálinkakiválóságok kiválasztásának rendszere a tavalyhoz képest nem változott: csak azok a tételek kerültek a független pálinkabíráló zsűri elé, amelyek az alapbírálat 20 pontos rendszerében legalább 16 pontot elértek. A kiadvány segít a fogyasztóknak eligazodni a pálinkák között, s bárki számára ingyenesen hozzáférhető az agrártárcán keresztül.