fbpx

Így kerek az egész Bicsérden

Írta: Sándor Ildikó - 2019 július 31.

A Bicsérdi Arany-Mező Zrt. filozófiája a növénytermesztés és az állattenyésztés egységén alapul. A cégcsoport tevékenységének alapját a 800 holstein-fríz fejőstehén és szaporulatának otthont adó tehenészeti telep alkotja, mely kiegészül 350 kocás sertésteleppel, 1400 hektárnyi saját, 330 hektár bio területtel és 400 hektár integrációval.

A tehenészet a folyamatos fejlesztések és a szakmai munka révén a tenyészetek összehasonlító rangsorainak első felében foglal helyet, termelési volumenében tartósan az első 10-ben szerepel. A fejlesztések során folyamatosan illeszkednek a meglévő adottságokhoz, infrastruktúrához. A hatékonysági mutatók mellett a vezetés kiemelt figyelmet fordít az épített környezet rendezettségére, de elsődleges szempont a szakmai munka és az állatjólét biztosítása, mely az eredményes működés egyik feltételének tekinthető. Az állattenyésztéshez szorosan kapcsolódik a biogázüzem, melynek alapanyagát a telepeken képződő trágya alkotja.

A cégcsoport tevékenységeinek szerves részét képezi az ökológiai gazdálkodás, mely 330 hektáron változatos vetésstruktúrával valósul meg. Megtalálható benne a tönkölybúza, a kukorica, a cukorrépa mellett a tökmag és utóbbi feldolgozott terméke a bio tökmagolaj, mindezek Bio Suisse minősítésére méltán büszkék.

Augusztus 1-től 20-ig Ön is szavazzon kedvenc jelöltjére a Magyarország Legszebb Birtoka Facebook-oldalán!