fbpx

Csak tiszta forrásból!

Írta: Kohout Zoltán - 2019 május 03.

Fajtatiszta sertéseket vásárolna? Az állattenyésztési napokon kiváló minőségű tenyészállatokat kínál a szakmai egyesület.

„Csak tiszta forrásból” – szólt egykor Bartók Béla művészi hitvallása, amely nemcsak kora művészvilágának, hanem általánosan is fontos morális útmutatót adott. A Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesülete (FSE) – mint az egyetlen hazai, nem őshonos fajtatiszta sertésfajtákat nemesítő szervezet – ugyancsak az eredeti, megbízható ágazati munka érdekvédelmét tűzte célul. Számos feladata között csaknem két évtizede látja el a fajtatisztasertés-tenyésztés szakmai tekintélyének erősítését és képviseletét mind a jogalkotásban, mind a szakmai irányelvek kidolgozásában, a tudományos eredmények terjesztését, és az ágazatban fontos képzések, szaktanácsadás szervezését.

Ezért is kíséri figyelemmel a szakma az FSE tevékenységét – így a kiváló minőségű tenyészsertések értékesítését is. A május 9-11. az Alföldi  Állattenyésztési Napokon, Hódmezővásárhelyen kedvező áron vásárolhatnak az érdeklődők – adta hírül az egyesület. További információ: 06-30/455-7334; Nagy József.