fbpx

Az Év Agrárembere 2019 Szántóföldi növénytermesztés Deilinger Dávid

Írta: Csomor Zsolt - 2020 január 16.

A Debreceni Egyetem növényorvos szakán végzett Deilinger Dávid, aki 2016 óta növényorvosként dolgozik, emellett tűz- és munkavédelmet oktat, valamint pálinkafőzéssel is foglalkozik. 2019 óta a Hajdúszoboszlói Búzakalász Agrár Zrt. vezetője, ahol közel 150 termelőnek végeznek integrációt, így a teljes megművelt szántóföldi területük mintegy 1400 hektár, ami folyamatos növekvő tendenciát mutat.


Dávid daganatos megbetegedésben szenvedő gyerekeket, a Gyermekklinika alapítványát, vadásztársaságot és a hajdúszoboszlói polgárőrséget is támogatja, de a református egyháznak is juttat adományt.

Fontosnak tartja a régen nyugdíjba vonult céges dolgozók évente egyszeri megvendégelését, akik számára karácsonyi élelmiszercsomagot is juttat. A cég jogelődjének nyugdíjba vonult dolgozói részére egyszeri temetési hozzájárulást, valamint éves tagsági pótlékot ad nyugdíjkiegészítésként.

A térség állattartóit kedvezményes árú takarmánnyal támogatja, s részt vesz a magyarok kenyere jótékonysági programban is. Kiemelten fontos számára az oktatás támogatása, ezért a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum BSZC Bocskai István Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája számára területet biztosít telephelyükön belül: a felújított épületekben igényes körülmények között sajátíthatják el az ipari gépész és mezőgazdasági gépész szakokon a tanulók az elméleti és gyakorlati tudást egyaránt.

A kiemelkedő eredménnyel végző diákok számára pedig munkahelyet is biztosít.

Az Év Agrárembere 2019 jelöltjeire január 20-ig szavazhat, a verseny honlapján, amelyet elérhet ITT