fbpx

400 millió forintos beruházás Debrecenben

Írta: Fodor Mihály - 2019 október 08.

Új telephelyet nyitott az Amazone

Szeptember közepén Debrecenbe várta partnereit és a sajtó képviselőit az Amazone. A jól ismert mezőgazdasági gépgyártó cég telephelyavatóját gyakorlati gépbemutató is színesítette.

Kovács Tamás, a magyar leányvállalat ügyvezető igazgatója köszöntőjében röviden vázolta az anyacéggel való hosszú kapcsolat történetét, hisz 1996-ban, friss diplomával, már a második munkanapján tolmácsként utazott az Amazone céghez, hogy akkori munkáltatója tárgyalását segítse. Azóta több változás volt a magyarországi piacon, amelyek eredményeként a vállalat a direktértékesítés mellett döntött, és 2007ben megalapította az Amazonen Werke Kft.-t, 5 fős létszámmal. Hamar kiderült, hogy jó úton járnak, folyamatosan nyereséges a cég, és ma már 21 főnek és családjának biztosítja a megélhetést, partnereiknek pedig a megfelelő gép- és alkatrészellátást.

1 hektáros területen fekszik az új épületegyüttes

A megnyitót gyakorlati gépbemutató is színesítette az új telephely erre kialakított területén

Az ügyvezető a siker kulcsaként kiemelte, hogy a 136 éves anyacég elfogadottsága, innovációs háttere nagyban segítette a hazai eredményes működést is, ehhez tett nagyon sokat még hozzá a magyar csapat is, ki-ki a saját területén. Évente több mint 300 gépet értékesítenek Magyarországon, ezzel 2,5 milliárd forint feletti árbevételt érnek el. Szerviz- és alkatrészoldalon Kovács Tamás kiemelte, hogy az új telephelyen növelni tudják az állandó alkatrészállományt, és az esetek 90%-ában napi szállítással tudják a megfelelő alkatrészt biztosítani a felhasználók számára. Christian Dreyer cégvezető, az AMAZONEN-WERKE GmbH tulajdonosa köszöntőjében az anyacég életében is mérföldkőnek nevezte a magyar telephelyátadást. Kiemelte a több mint 20 éves itteni piaci jelenlétet, és méltatta a jelenlegi értékesítő, szervizes, alkatrészes, szaktanácsadó és adminisztrációs csapat eredményeit. Fontosnak tartja a termelőkkel való folyamatos kapcsolattartást, ami az innovatív gyári háttér, a folyamatosan fejlesztett termékek mellett a siker alapja.

Andreas Hemeyer, az AMAZONEN-WERKE GmbH értékesítési és vevőszolgálati vezetője köszöntőjében megemlítette, hogy a kezdetekkor tapasztalt piaci hullámzások idején is elkötelezett volt a Dreyer család a magyar piac hosszú távú kiszolgálásával kapcsolatban, és a megnyitón végignézve az új telephelyet, a partnerek sokaságát, látja, hogy ez mennyire jó döntés volt. Papp László, Debrecen polgármestere méltatta a német gazdasági szereplőknek a várossal kialakított kapcsolatát. Bár az Amazone beruházása nem a BMW új gyárának nagyságrendje, Debrecen számára minden új munkahely, oktatási és cégközpont számít. A mezőgazdaság kiemelten fontos ebben a régióban, ezért is külön örül annak, hogy az Amazone megfelelő perspektívát látott ebben a helyszínben.

A megnyitót gyakorlati gépbemutató is színesítette az új telephely erre kialakított területén. Az újdonságok között ismertették a ZA-TS függesztett műtrágyaszóró és a ZG-TS vontatott műtrágyaszóró legfontosabb paramétereit, majd a Ceus vontatott szántóföldi kultivátor és a Catros vontatott rövidtárcsa vonult fel a nagyközönség előtt. Az Amazone a mosonmagyaróvári gyár megvásárlásával új piacot nyitott a forgatásos talajművelésben is, ebben a szegmensben a Cayros függesztett váltvaforgatós ekét és a Hektor vontatott váltvaforgatós ekét mutatták be a rendezvényen. A Cirrus vontatott mulcsvetőgép TwinTeC+ duplatárcsás csoroszlyával szerepelt a bemutatott gépek között, majd a tesztpályán az UG vontatott permetezőgép és az UX Super vontatott permetezőgép vonult fel, ez utóbbit ContourControl keretvezérléssel és SwingStop aktív keretcsillapítással látták el.