fbpx

Új McHale fixkamrás bálázók F5000

Írta: Szerkesztőség - 2011 szeptember 21.

Bár Magyarországon csak az utóbbi 3 évben debütáltak, azonban a McHale bálázók az elmúlt évtized során meghódították az 5 kontinenst, még a legzordabb üzemeltetési körülmények között is helyt állva. A használatuk során a gépek nagy teljesítményükről, rendkívüli megbízhatóságukkal, komfortos kezelhetőségükkel és magas használt gép értékükkel szereztek hírnevet.

A Szolnokon készülő bálázók egy modellfrissítésen estek át, így haladva a korral, a korábbi F500 sorozatot, az új F5000-es bálázók sorozata váltja fel.

Az új McHale F5000 sorozat bálázói új szinteket állítanak fel a bálázásban, ilyenek a nagyobb felszedő kapacitás, jobb szeletelő opciók, egyenletesebb eltömődésgátló működés, kiválóbb vezérlés és akár 10%-kal tömörebb bálák.

Az olyan tulajdonságok, mint a központi zsírzás és olajozás, a leengedhető eltömődésgátló rendszer.

A kiváló minőségű alkotórészekkel párosulva, együtt biztosítják a hosszú élettartamot, a megbízhatóságot, olyan gépet eredményezve így, amely elég strapabíró ahhoz, hogy megbirkózzon a legerősebb szálú terményekkel, bármilyen körülmények között is.

 

A McHale bálázók egyaránt alkalmasak szalma, széna vagy a mostanában Magyarországon is egyre népszerűbb szenázs bálák készítésére.

Az F5000 sorozat 3 modellt kínál: az F5400 szeletelő nélküli bálázó; az F5500 – 15 szeletelő késes bálázó; és az F5600 teljesen automata, terhelés érzékelős, 23 szeletelő késes bálázó.

Mindegyik modell alapfelszereltsége az ún. DropFloor rendszer, amely az esetleges eldugulásokat, – „bemackózásokat” – juttatja tovább a bálakamra felé, a továbbító rész alsó fenéklemezének lenyitásával.

Ennek működtetése egyszerűen és kényelmesen a traktorkabinból, hidraulikusan történik, gyorsan megszüntetve az eldugulást.

A gépek mindegyikén szintén alapfelszereltség az automatikus lánc-olajozó rendszer, amely folyamatos kenést biztosít a meghajtóláncok részére.

Ugyanígy minden típuson alapfelszereltség a tömörítőhengerek kenhető csapágyazása, melyek zsírzása az F5400 gépeken manuálisan, míg az F5500 és F5600 modelleken teljesen automatikusan történik.

A nagy teljesítmény érdekében a gépek hálókötözővel vannak ellátva, ennek indíttatása történhet automatikusan vagy manuálisan a traktor kabinból.

Az F5000 bálázó sorozat sok olyan tulajdonsággal rendelkezik, amelyek leegyszerűsítik a gépkezelő életét és egy olyan gépet kínál, amely megbízhatóbb, így kevesebb és egyszerűbb karbantartást igényel.

A fixkamrás bálázók mellet változókamrás bálázók és bálacsomagoló gépek is megtalálhatóak a McHale kínálatában.

Amennyiben több részletet szeretne meg tudni gépeinkről vagy élőben is megtekintené őket, akkor keressen bennünket az OMÉK kiállítás ”B” szabad területén található SZ-803-as standján.

 

McHale Hungária Kft

5000 Szolnok, Tószegi út 47.

Tel.: +36 56 527 112

Fax: +36 56 527 117

web: www.mchale.net

Email: [email protected]