MVH: újabb támogatások kifizetése kezdődött meg | Agrárágazat

MVH: újabb támogatások kifizetése kezdődött meg

 

MVH: újabb támogatások kifizetése kezdődött megBudapest, 2013. április 23., kedd (MTI) - Újabb támogatások, összesen mintegy 10 milliárd forint kifizetését kezdte meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) - tájékoztatta a hivatal kedden az MTI-t.
 
A közlemény szerint a zöldség, gyümölcs, dohány szerkezetátalakítási-, héjas gyümölcsűek nemzeti-, valamint a különleges rizstámogatás kifizetését április 23-án kezdte meg a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Mindhárom jogcím esetében a 2012-ben kérelmezett és a 2013-ban esedékes kifizetések kezdődtek meg.
 
A zöldség, gyümölcs, dohány szerkezetátalakítási támogatás keretében csaknem 9,5 milliárd forintot kap 2300 gazdálkodó. Számukra a múlt évi területalapú támogatási kérelmet jóváhagyta az MVH, mert a gazdák teljesítették a jogszabályban foglalt feltételeket.
 
Szintén április 23-án kezdődött meg a héjas gyümölcsűek nemzeti támogatásának kifizetése. A támogatás keretében 98 millió forintot meghaladó összeget utal az MVH mintegy 1500 termelőnek.
 
Ezzel egy időben indult el a különleges rizstámogatás kifizetése is. Mintegy 60 rizstermesztő igényelte ezt a támogatást, amelynek éves keretösszege több mint 370 millió forint. Így az egy hektárra jutó támogatási összeg a múlt évre 115 730 forint.
 
A kérelmek kifizetése és lezárása folyamatosan történik, legkésőbb 2013. június 30-ig - olvasható a közleményben.
 
MTI 2013. április 23.

Kapcsolódó cikkek