fbpx

Léber Kft. – Héreg

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 07.

„Mindig újítani kell és próbálkozni”

A túlélést tartja ars poétikájának Léber György, és mindezt 900 hektáron be is bizonyítja.

Házigazdánk, az idősebbik Léber György 1993 óta foglalkozik szántóföldi növénytermesztéssel, amihez időközben fia is csatlakozott. A húsz hektárról induló gazdaság mára 900 hektáron termel napraforgót, búzát, árpát, káposztarepcét és kukoricát, sőt már bérmunkában növénytermesztési és növényvédelmi szolgáltatást, bérszárítást és bértárolást is vállalnak.

A jelenlegi telephelyüket 2009-ben vásárolták, ahol akkor az egyetlen meglévő épület egy félig elkészült magtár volt. Azóta két korszerű magtárat, egy gabonaszárító- és tisztítóberendezést, és betároló rendszert is építettek. „Nagyot fejlődtünk, rövid idő alatt” – a változást érezhető, új gépek, korszerű szárító áll a telepen, de ami gazdaszemmel még ennél is szívet melengetőbb: ritkán láthat az ember egybefüggő 100 hektáros álló búzatáblát, szószerint aratás előtti pillanatban.

Szántóföldi növénytermesztés a vállalkozás fő profilja, viszont a zsűri és valószínűleg minden erre látogató sem tudta eddig szó nélkül hagyni a közel 60 fős húsmarha állományt, ez is csak erősíti Léber György szlogenjét: „Ha kell, akkor itt kell lenni. Szinte állandóan…”

Kattintson ide a galéria megtekintéséhez!

Legyen Ön is részese ennek a nagyszabású, komoly, mégis örömteli versengésnek azzal, hogy olvas, dönt és szavaz!

Munkára fel tehát, kedves Olvasónk! Kövesse figyelemmel ezt a nemes versengést a Magyarország Legszebb Birtoka honlapján

magyarorszaglegszebbbirtoka.hu
facebook.com/magyarorszaglegszebbbirtoka
facebook.com/agraragazat

és augusztus 1-31-e között szavazzon Ön is a kategóriajelöltekre!