fbpx

Geo-Milk Kft. – Sárospatak

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 03.

„Precízió, állatjólét, talajjavító gazdálkodás”

Mintha jövőben járnánk – mondhatnánk a Geo-Milk Kft. többezres állatállománya, a hatalmas mennyiségű minőségitej-kibocsátás és a mindezt kiszolgáló növénytermesztő és legelőterületen folyó tevékenység láttán. A ma 1024 tejelőtehenet, 1150 növendék üszőt és 100 itatásos bikaborjút nevelő nagyüzem különös gondot fordít az állatok komfortjára, jóllétére. „Csak egészséges és jó tartási körülmények között nevelt állattól lehet jövedelmező termelékenységet várni”, vallja Leskó Magdolna ágazatvezető, aki a modern, 40 állásos modern fejőcsarnok mellett az impozáns és korszerű új istállók felé is elkalauzolta a MLB zsűrijét. Nem csoda, hogy a Geo-Milk kiterjedt szakmai kapcsolatokkal és ismeretterjesztői szereppel bír a környék oktatási intézményei mellett a Debreceni Egyetemmel és a hazai Holstein Fríz-tenyésztői szakmai körrel.

Az állattartótelep összesen 3500 hektáros területének nitrátérzékeny, savanyú talajain már több éve eredményesen alkalmazzák a precíziós gazdálkodás technológiáját: „okszerűbben műtrágyázunk és juttatjuk ki a vegyszert, precíziós talajmintavétellel dolgozunk, meszezéssel, baktérium- és szervestrágya-kijuttatással növeljük a talajaink humusztartalmát”.

Kattintson ide a galéria megtekintéséhez!

Legyen Ön is részese ennek a nagyszabású, komoly, mégis örömteli versengésnek azzal, hogy olvas, dönt és szavaz!

Munkára fel tehát, kedves Olvasónk! Kövesse figyelemmel ezt a nemes versengést a Magyarország Legszebb Birtoka honlapján

magyarorszaglegszebbbirtoka.hu
facebook.com/magyarorszaglegszebbbirtoka
facebook.com/agraragazat

és augusztus 1-31-e között szavazzon Ön is a kategóriajelöltekre!