fbpx

Dr. Lipták József családi gazdasága – Tiszavasvári

Írta: Szerkesztőség - 2018 augusztus 08.

„Terjeszteni kell a precíziós gazdálkodást!”

Hazai viszonylatban kiemelkedő gépsor, átfogó, a vízgazdálkodásra is kiterjedő precíziós gazdálkodás, 400 hektár öntözött terület – száraz összegzése annak a szerteágazó, az ökológiai szempontokat a jövedelmező hatékonysággal ötvöző gazdálkodásnak, amit a Lipták családi gazdaság folytat. A szakmai irányító, az agráriumban ismert és nagy múlttal bíró szakember nemcsak arra büszke, hogy a fenntarthatóság érdekében korszerű technológiát vezettek be – energiatakarékosan, egy menetben végzik például a vetést, az alap- és a starterműtrágya-kijuttatást, a talajfertőtlenítést –, hanem arra is, hogy a talajállapot javulásával megjelentek a táblákon a giliszták. A gondos termesztéstechnológia révén a 670 hektáros gazdaságban sikerült csökkenteni a talajtaposási kárt, a vegyszernyomást, így termelnek búzát, repcét, kukoricát és napraforgót, csemegekukoricát, zöldborsót.

Lipták József szerint azonban a technológia csak az egyik út a sikerhez. „Az emberi oldal is döntő: biztosítjuk a dolgozóknak a kényelmes, gyors és hatékony munkához szükséges feltételeket. Azt valljuk, hogy a megfelelő gépesítés, digitalizáció és precíziós eszközök ma már nélkülözhetetlenek”.

Kattintson ide a galéria megtekintéséhez!

Legyen Ön is részese ennek a nagyszabású, komoly, mégis örömteli versengésnek azzal, hogy olvas, dönt és szavaz!

Munkára fel tehát, kedves Olvasónk! Kövesse figyelemmel ezt a nemes versengést a Magyarország Legszebb Birtoka honlapján

magyarorszaglegszebbbirtoka.hu
facebook.com/magyarorszaglegszebbbirtoka
facebook.com/agraragazat

és augusztus 1-31-e között szavazzon Ön is a kategóriajelöltekre!