fbpx

Axiál – Gépek csatája június 6-án

Írta: Szerkesztőség - 2015 május 04.

Egy év kihagyás után tér vissza a várva várt AXIÁL GÉPKEZELŐI OLIMPIA. Idén 12. alkalommal rendezzük meg a Manitou és Gehl gépkezelők ügyességi versenyét, aminek ismét nagy show-t csinálunk. Mert nálunk a 12 nem egy tucat!

2013-ban, a XI. AXIÁL GÉPKEZELŐI OLIMPIÁN 129 Manitou és 28 Gehl versenyző több ezres tömeg előtt mérettette meg magát. Azért, hogy a versenyzői kedv ne csökkenjen, de legyen idő az alapos felkészülésre is, AXIÁL Kft. vezetősége úgy döntött, hogy a továbbiakban kétévente rendezzük meg ezt az eseményt. Az ígérethez híven 2015-ben eljött a folytatás ideje!
Lesz eszem-iszom, dínomdánom 2015. június 6-án, szombaton a bajai Petőfi-szigeten, ahol ismét az ország legjobb Manitou és Gehl kezelői gyűlnek össze, hogy a mindennapi feladataik során megszerzett ügyességüket és rutinjukat összemérjék a csöppet sem szokványos vagy könnyű versenypályákon.
A Manitou és a Gehl kezelők egyedi pályákon küzdenek meg. A pénteki szabadedzést követően szombaton kerül sor az elődöntőkre, majd a klasszikus olimpiai pályán, a végső küzdelemben dőlnek el a helyezések. A Manitou kezelők idén is 8, míg a Gehl kezelők 2 pályán mutathatják meg tudásukat.
Bár június 5-én, pénteken a gyakorló napon is várjuk a látogatókat, mégis a rákövetkező nap tartogatja a valódi izgalmakat. Szombaton a futamok között, óránként számos idegborzoló programmal szórakoztatjuk a rendezvényre kilátogatókat. Extrém sportolók, kaszkadőrök, veterán és csodabogár járművek is bemutatkoznak.
Ott lesz Herczeg „Mókus” Balázs, akitől modern és régi motorokkal egyaránt látványos mutatványokra számíthat a nagyérdemű. Sor kerül Hangódi Zoltán profi pilóta komplett versenyautó bemutatójára is, de terepseqway (extrém és mégis biztonságos, környezetbarát közlekedési eszköz) ügyességi versenypályával is találkozhatnak a szigetre látogatók.
A programok között szerepel Hujbert Péter, profi FMX rider bemutatója és Kőhalmi Ferenc, bűvész produkciója is, melyek garantáltan ámulatba ejtik a nézőket. Egész napos lesz az AXIÁL egészségsátor, melyben minden látogató ellenőriztetheti egészségügyi állapotát, ingyenesen igényelhet vérnyomásmérést, vércukorszint ellenőrzést, különböző életviteli és étkezési tippeket kaphat.
Az olimpia során a három legjobb eredményt elért versenyzőt díjazzák külön Manitou és külön Gehl kategóriában. A meglepetés futam résztvevőinek névsorát viszont egyelőre nem áruljuk el, ez legyen tényleg meglepetés!
Az ingyenesen látogatható rendezvény frenetikus hangulatáról nem mellesleg a Fittikémként ismertté vált Ferencz József gondoskodik. Egy szó, mint száz, idén áll majd a bál június 6-án a bajai Petőfi-szigeten!
Az AXIÁL GÉPKEZELŐI OLIMPIA története
2002 Az AXIÁL Kft. a világon elsőként rendezte meg a Manitou Kezelői Olimpiát. Az esemény helyszíne 2004-ig Baja volt, az az akkor még üres terület, amelyen ma már a cég Alkatrész Logisztikai Központja található.
2006 Egy év kihagyás után új helyszínre, Hódmezővásárhelyre helyezték át a rendezvényt. Ebben az évben indítottak először női, valamint úgynevezett buli futamot, lehetőséget adva a hölgyeknek és a nem hivatásos kezelőknek is a versenyzésre.
2008 A mogyoródi HUNGARORING Adventure Park adott helyet az eseménynek, egyúttal ekkor ünnepelték az AXIÁL és a Manitou 10 éves forgalmazói kapcsolatát is.
2009 A verseny visszatért eredeti helyére, az AXIÁL Kft. központi telephelyének városába, Bajára, de már a város kedvelt üdülőterületén, szabadtéri programjainak helyszínén szervezték meg, a Petőfi-szigeten. Új feladatok, új pályák, más-más típusú gépek. Eddig csak a kiállítás részét képezték a Manitou építőiparban használatos gépei, 2009-ben a verseny központi szereplőivé váltak.
2010 A Gehl gépek kezelőit is harcba küldték, akik önálló versenypályán mérhették össze erejüket. Ekkor történt az esemény nevének megváltoztatása is, már nem csupán Manitou Kezelői Olimpia szerepelt a plakátokon, pólókon, szóróanyagokon, hanem a ma használatos AXIÁL GÉPKEZELŐI OLIMPIA nevet vette fel a rendezvény. A Technikai sportok napja alcímet a kísérőprogramok jellege miatt kapta, hiszen bemutatkoztak az AXIÁL által szponzorált autó-, motor-, és motorcsónak versenyzők. Megrendezték a celeb futamot is, amelyen ismert személyiségek mérték össze erejüket.
2012 A hagyomány évről évre folytatódott, a 2012-es évben ünnepelte 10 éves jubileumát.
2015 Idén 12. alkalommal kerül megrendezésre Baján, a Petőfi-szigeten az AXIÁL GÉPKEZELŐI OLIMPIA. Az esemény időpontja: június 6. Szeretettel várunk minden érdeklődőt!